Kom aan boord in Nijmegen

Kom aan boord in Nijmegen

Vele duizenden schepen varen dag en nacht aan Nijmegen voorbij. 
Aan de wal blijven de vragen achter: hoe ziet het leven aan boord eruit, wat vervoeren ze in de buik van het schip, in de containers aan dek, waar vaart deze fascinerende bedrijfstak naar toe?
Het antwoord ligt hartje stad Nijmegen, tussen de Waal, het historisch centrum en de ‘nieuwe stad’ in het Binnenvaartmuseum Nijmegen.

Loop de loopplank over en geniet van modellen van oude en uiterst moderne schepen, foto’s, scheepsvoorwerpen, verhalen en maak kennis met het sociale leven van de schippers en hun familie.

In het vooronder van de oude Jos Vranken komt de geschiedenis van de binnenvaart tot leven. 
De Jos Vranken is de thuishaven van het KSCC, het Katholiek Sociaal Cultureel Centrum, waar de schippers hun lief en leed delen en ook de families van de andere trekkende bevolking van de kermis en het circus hun ‘thuis’ hebben. 

Lang heeft Nijmegen met de rug naar de Waal geleefd. Maar dat is veranderd en schippers nodigen je aan boord uit om mee te varen in hun boeiende leven op de rivier.
Het Binnenvaartmuseum Nijmegen in de Waalhaven (navigatie instellen op Havenweg Nijmegen) is geopend op dinsdag en zaterdag van 12.00 – 16.00 uur en op afspraak. 
www.binnenvaartmuseumNijmegen.nl

VOOR DEZE ACTIVITEIT IS AANMELDEN NIET NODIG!

ADRES: Waalhaven, Nijmegen (navigatie instellen op Havenweg Nijmegen)

Dag van de Binnenvaart is ZATERDAG 11 NOVEMBER 2023
Kom aan boord in Nijmegen

Deze activiteit is vol

Aanmelden

  • Selecteer een moment:
  • 10:00 - 15:00
    vol
  • Geselecteerd moment: