Bezoek Zeekadetkorps Lelystad

Bezoek Zeekadetkorps Lelystad

Van 10.00 tot 15.00 uur kan het korpsschip van Zeekadetkorps Lelystad worden bezocht. Onder leiding van jonge zeekadetten krijgt de bezoeker het hele schip te zien. Het schip ligt afgemeerd in de Bataviahaven vlakbij de Houtribsluizen.
Het schip is in 1969 gebouwd als ms Vlissingen op de Rijkswerf in Den Helder en heeft dienst gedaan op de Noordzee als boeienlegger voor Rijkswaterstaat. Na hetzelfde werk een aantal jaren gedaan te hebben, onder de naam ms Dijle, is het schip aangekocht door het Zeekadetkorps Lelystad. Om de verbinding met de thuishaven te benadrukken is het schip gedoopt als ms Port of Lelystad. Het doet nu dienst als het varende clubhuis voor het Zeekadetkorps. Met het schip worden langere en kortere reizen gemaakt waarbij de zeekadetten in allerhande functies de bemanning vormen.

Van 10.00 tot 15.00 uur kan worden gevaren met de motorschouw van het Zeekadetkorps Lelystad. Belangstellenden kunnen zich hiervoor melden aan boord van het schip ms Port of Lelystad dat in de Bataviahaven ligt afgemeerd. Deze motorschouw was vroeger in dienst van de Koninklijke Marine. Daar werd het gebruikt om de bemanningen van de oorlogsschepen van en naar de wal te varen.

Adres: Bataviahaven, Lelystad


Deze activiteit is goed te combineren met een rondleiding centrale meldpost ijsselmeergebied. LET OP AANMELDEN IS VERPLICHT.
en
Deze activiteit is goed te combineren met een bezoek aan Smedinghuis Rijkswaterstaat Lelystad. LET OP AANMELDEN IS VERPLICHT!
en
Deze activiteit is goed te combineren met een bezoek aan zeilschip Bounty in de bataviahaven. LET OP AANMELDEN IS VERPLICHT
en
Deze activiteit is goed te combineren met een bezoek aan rondleiding Houtribsluizen. LET OP: AANMELDEN IS VERPLICHT.

Dag van de Binnenvaart is ZATERDAG 11 NOVEMBER 2023

Bezoek Zeekadetkorps Lelystad

Deze activiteit is vol

Aanmelden

  • Selecteer een moment:
  • 10:00 - 15:00
    vol
  • Geselecteerd moment: