Zie hoe een schip wordt afgebouwd in Werkendam!

Zie hoe een schip wordt afgebouwd in Werkendam!

LET OP: DAG VAN DE BINNENVAART 2021 IS I.V.M. HET CORONAVIRUS UITGESTELD!


In opdracht van scheepswerf Concordia bouwt CCM3 diverse schepen af. Van casco tot volledig operationeel schip. Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe werkt dat? Bekijk op de Dag van de Binnenvaart zelf hoe het werkt en bekijk zelf de afbouw van een schip wat er nu ligt. En niet zomaar een schip. Op dit moment wordt de ‘Gouwenaar 3’ afgebouwd, ook wel de Alphenaar genoemd. U krijgt een rondleiding over het terrein en kan aansluitend het schip bezoeken. 

Bezoek de "Alphenaar"
Te bezoeken van 10.00 uur tot 13.00 uur.
Aanmelden verplicht

Het schip, dat zal gaan varen voor Heineken, wordt nu bij CCM 3 afgebouwd. De Alphenaar is 90 meter lang x 10,5 meter breed x max. 3,8 meter diepgang en 1850 ton draagvermogen. Hiermee kan het schip 104 teu/ 52 volle biercontainers vervoeren. Oftewel; 2.500.000 flesjes Heineken bier. De volle biercontainers zullen vervoerd worden tussen het Alpherium in Alphen aan den Rijn en de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam.
Het schip is speciaal ontwikkeld om binnen de beperkingen van de vaarweg Gouwe zoveel mogelijk containers mee te nemen. Door een innovatief ontwerp van het onderwaterschip en de voortstuwing kan het schip met een lager vermogen varen en wordt zo de uitstoot van CO2 en fijnstof sterk verminderd en op termijn zelfs tot nul gereduceerd.

Zie hoe een schip wordt afgebouwd in Werkendam!

Deze activiteit is vol

Aanmelden

  • Selecteer een moment:
  • Geselecteerd moment: